Студенти кафедри ОДПМ та РТМ долучилися до волонтерського руху

АвторНіна Соколовська

Студенти кафедри ОДПМ та РТМ долучилися до волонтерського руху

Упродовж жовтня-грудня 2023 року здобувачі вищої освіти педагогічного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка спеціальності 014 Середня освіта (Образотворче мистецтво) та 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація (1, 2 курс) кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставраціі творів мистецтва долучалися до прекрасної та надважливої у наш час спарви – волонтерського руху збору коштів на потреби ЗСУ та постраждалих від війни в Україні.

Завдяки плідній співпраці з французьким гуманітарним фондом «Mésange de la paix» студенти мали можливість засобами образотворчого митецтва, своєю творчістю та фаховими вміннями підтримати ініційовану французькою стороною ідею проведення циклу майстер класів у гончарних майстернях нашого міста під керівництвом Олени Шевчук. А саме: ліплення авторських гончарних виробів різдвяної тематики та їх художнє оздоблення у вигляді розпису. Всі вироби після попередньої підготовки були відправлені у Францію на доброчинні ярмарки, перший з яких вже відбувся з величезним успіхом та підтримкою. Всі виручені кошти підуть на закупівлю необхідних лікарських препаратів для України.

З офіційного джерела фонду «Mésange de la paix»: “Некомерційна організація, ціллю якої є надання солідарної підтримки населенню України, збір коштів, які будуть спрямовані на придбання медичного обладнання та товарів, повязаних із гуманітарною допомогою і забезпеченням цивільного населення, а також спонсорування дитячих будинків в Україні. Асоціація, створена в 2022 році в Іль-де-Франс з метою підтримки жертв війни в Україні. Завдяки добре мотивованим волонтерам, проводяться конкретні акції та спонсорство окремих груп населення – воїнів ЗСУ, сиріт, тимчасово переміщенних осіб. Ми щасливі та пишаємося тим, що завдяки нашим діям врятовано багато життів, а також ми докладаємо всіх зусиль, щоб зберегти дитинство дітей, які стали жертвами війни!”. Представник фонду в Кам’янці-Подільському – Ірина Сорочинська.

Куратор студентів,
асистент кафедри образотворчого
і декоративно-прикладного мистецтва
та реставрації творів мистецтва
Наталія Мендерецька

Про автора

Ніна Соколовська editor

провідний фахівець навчальної лабораторії обчислювальної техніки №11