«Розвиток дрібної та артикуляційної моторики ігровими прийомами»: семінар-практикум для вихователів закладів дошкільної освіти

АвторНіна Соколовська

«Розвиток дрібної та артикуляційної моторики ігровими прийомами»: семінар-практикум для вихователів закладів дошкільної освіти

08 листопада кафедра теорії та методик дошкільної освіти і кафедра логопедії та спеціальних методик Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка провели семінар-практикум «Розвиток дрібної та артикуляційної моторики ігровими прийомами» для вихователів закладів дошкільної освіти Дунаєвецької міської та Солобковецької сільської ТГ.

Організатори заходу – гарант освітньо-професійної програми «Дошкільна освіта. Логопедія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії та методик дошкільної освіти Ірина Газіна та члени проєктної групи (кандидат педагогічних наук, доцент Мар’яна Гордійчук,  кандидат педагогічних наук, старший викладач Галина Ватаманюк, кандидат педагогічних наук, старший викладач Катерина Демчик, кандидат педагогічних наук, старший викладач Іванна Пукас, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри логопедії і спеціальних методик Оксана Ткач).

Учасниками семінару-практикуму були здобувачі вищої освіти 1-4 курсів, майбутні вихователі закладів дошкільної освіти, вчителі-логопеди, викладачі кафедри теорії та методик дошкільної освіти, кафедри логопедії та спеціальних методик, директори, вихователі закладів дошкільної освіти Дунаєвецької міської та Солобковецької сільської ТГ.

Спікер-майстер заходу Оксана Ткач висвітлила природничі і психологічні засади мовленнєвих та моторних процесів, алгоритм їхнього формування в дітей дошкільного віку, звернула увагу на розподіл обов’язків вчителя-логопеда і вихователя в корекційній роботі з дітьми.

У практичній частині педагоги і здобувачі освіти ознайомилися з комплексом артикуляційних вправ, засобами і прийомами корекційної роботи перед дзеркалом і без нього, методикою їхнього використання. Потім створили фокус-групи з педагогів і здобувачів освіти третього курсу, які працювали над складанням плану корекційної роботи з вихованцями упродовж одного тижня. Захист створених планів засвідчив успішні результати засвоєння презентованого науковцем і майстром матеріалу.

Учасники семінару отримали сертифікати про участь у семінарі.

Дякуємо Оксані Михайлівні за цікаву й актуальну інформацію, майстерність, позитивну атмосферу.

Дякуємо всім учасникам за співпрацю!

Кафедра теорії та методик дошкільної освіти

Кафедра логопедії та спеціальних методик

Про автора

Ніна Соколовська editor

провідний фахівець навчальної лабораторії обчислювальної техніки №11