Вітаємо студентів педагогічного факультету – учасників міжнародної академічної мобільності!

АвторНіна Соколовська

Вітаємо студентів педагогічного факультету – учасників міжнародної академічної мобільності!

Завдяки підписаним Міжінституційним угодам у межах Програми ЄС Еразмус+ за напрямом КА171: міжнародна академічна мобільність 7 здобувачів вищої освіти Університету Огієнка навчатимуться в Гданському університеті, Академії образотворчих мистецтв імені Яна Матейка та Католицькому університеті у Ружомберку протягом другого семестру 2022-2023 н.р. Серед майбутніх еразмусівців представники різних факультетів: педагогічного, фізико-математичного, а також факультету іноземної філології.

Щиро вітаємо студентів педагогічного факультету:

У Гданському університеті (Республіка Польща) навчатиметься Ольга Блинду, студентка спеціальності 013 Початкова освіта.

Відгук Ольги Блинду: «Зараз я в передчутті чогось нового, незнайомого та водночас приємного і цікавого. Що я очікую від цієї мобільності? Найперше, позитивних емоцій, нових знайомств, багато корисної та цікавої інформації, котра стане в нагоді й обов’язково розвитку моїх професійних здібностей! Також, я хочу перейняти закордонний досвід навчання, який, я впевнена, допоможе мені в майбутньому. Ще прагну покращити знання з іноземної мови. Ну і звичайно маю деякі страхи, наприклад, як мене там сприйматимуть, чи допомагатимуть із труднощами тощо»

Студентки спеціальності 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація Анна Лехман, Адріана Осика та Катерина Шидловська навчатимуться в Академії образотворчих мистецтв імені Яна Матейка в Кракові (Республіка Польща).

Адріана Осика: «Програма Еразмус + змінила мої плани на наступні чотири місяці. Це виклик багатьом моїм переживанням і страхам. Проте, це також можливість креативно представити свою країну і звичаї, зруйнувати певні стереотипи, дізнатись про практику іншої країни й розповісти про свій досвід. Я певна, що назад до України приїде інша Адріана, яка буде мати більше можливостей для того, щоб ефективніше розвивати свою Країну»

08 лютого 2023 р. відбулася зустріч, на якій ректор К-ПНУ Сергій Копилов привітав майбутніх еразмусівців з участю в Програмі ЄС Еразмус+ і вручив сертифікати учасників міжнародної академічної мобільності. Сергій Анатолійович наголосив на важливості участі здобувачів вищої освіти в програмах міжнародної академічної мобільності, яка сприяє якісним змінам Університету Огієнка, а також висловив подяку європейським партнерам за підтримку нашої молоді в часи російсько-української війни.

Щирі вітання всім учасникам міжнародної академічної мобільності!

Про автора

Ніна Соколовська editor

провідний фахівець навчальної лабораторії обчислювальної техніки №11