Митці К-ПНУ – учасники виставки японських текстильних технік і печворку «Східний вітер»

АвторНіна Соколовська

Митці К-ПНУ – учасники виставки японських текстильних технік і печворку «Східний вітер»

05 березня 2024 року в Українсько-Японському центрі КПІ ім. Ігоря Сікорського (м. Київ) за сприяння Посольства Японії в Україні відбулося відкриття виставки японських текстильних технік і печворку «Східний вітер», на якому був присутній представник посольства Накомура Сан. Експозиція підготовлена випускниками та учнями курсу японської вишивки «Чарівне Сашіко» за участю майстрів Української Асоціації Печворка.

У виставці експоновані роботи арттекстилю асистента кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтв К-ПНУ Іллі Лашка та випускниці університету, викладачки рисунку, живопису, художньої обробки тканин Наталії Лашко. Митці також є членами Української Асоціації Печворка.

Унікальна спільна робота майстрів «Весна іде, любов несе, цвітуть сади, радіє все» виконана вручну в техніці артквілт. Для досягнення художнього ефекту митці використали авторську ідею вишивки текстильною соломкою. Японські мотиви зумовлені захопленням культурою і мистецтвом країни вранішнього сонця.

Також на виставці є роботи Іллі Лашка з триптиху «Розімкненість замкнутого простору», у яких поєднано текстиль і вишивку соломкою.

Бажаємо Наталії та Іллі натхнення і нових успіхів у подальшій творчій діяльності!

Кафедра образотворчого і декоративно-прикладного
мистецтва та реставрації творів мистецтва

Про автора

Ніна Соколовська editor

провідний фахівець навчальної лабораторії обчислювальної техніки №11