Пам’яті Героїв Небесної Сотні

АвторНіна Соколовська

Пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2014 року поворотна дата в історії України. Це день, коли масовим розстрілом протестувальників у центрі Києва та вторгненням спецпризначенців на територію Автономної Республіки Крим путінська росія розпочала неоголошену війну проти нашої держави.

Попри це, 20 лютого 2014-го народилася нова, справді незалежна Україна. Саме в такій Україні тоталітарна імперська росія побачила загрозу своєму існуванню. І саме тому наша держава вже ніколи не буде такою, якою була до цього.

З 2015 року дата 20 лютого закарбована в українському календарі як День Героїв Небесної Сотні.

В Указі Президента України сказано, що цей пам’ятний день встановлено з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Цьогоріч пам’ять про подвиг Небесної Сотні вшановується під гаслом «Вдячні за свободу!». Сьогодні як ніколи ми розуміємо як ціною власного життя Герої виборюють свободу і незалежність нашої країни.

З нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні в читальному залі педагогічному факультеті Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка організовано книжкову експозицію «Пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Сьогодні рівно десять років від початку російсько-української війни. Війни за право бути українцями, за наше національне і державне майбутнє, за людську гідність.

Зараз у небесному війську України вже не сотня, а тисячі незламних, нескорених, незабутніх лицарів світла. Ми обов’язково помстимося за всіх, хто поліг смертю хоробрих, хто захистив наше майбутнє ціною власного життя. Ця війна завершиться українською Перемогою в пам’ять про кожного Героя всіх наших Небесних сотень!

Дякуємо усім хто боронив і нині боронить Україну!

Тамара Сологуб,
завідувач сектору читального залу педагогічного факультету

Про автора

Ніна Соколовська editor

провідний фахівець навчальної лабораторії обчислювальної техніки №11