Випускники К-ПНУ та Тимур Такіров працюють над відновленням Тиврівського костелу

АвторНіна Соколовська

Випускники К-ПНУ та Тимур Такіров працюють над відновленням Тиврівського костелу

ШАНОВНІ ВИКЛАДАЧІ, НАШЕ ЖИТТЯ ТРИВАЄ НЕДАРЕМНО! ПОГЛЯНЬТЕ НА ДРУЖНУ КОМАНДУ НАШИХ ВИПУСКНИКІВ: ВІКТОРІЮ КАРИТУН, ОЛЬГУ БАКАРЕНКОВУ, СЕРГІЯ ІЛЬЧИШИНА (до них долучається викладач ТИМУР ТАКІРОВ), які відроджують до життя сплюндрований за радянських часів БОЖИЙ ХРАМ!!!

З 15 травня 2023 року в Тиврові в костелі Матері Божої Цариці Мучеників та Святого Архангела Михаїла проводяться консерваційні роботи з відновлення фресок на стелі храму. Ремонтно-консерваційні роботи співфінансує Міністерство культури та національної спадщини Республіки Польща з коштів Фонду сприяння культурі.

Метою цих робіт є реставрація фрагментів фресок в Санктуарії Матері Божої Тивровської, які були пошкоджені за комуністичних часів. Колись монастирсько-церковний комплекс був одним із найбільших релігійних центрів Поділля, куди їздили на прощу тисячі людей.

Відновлення фресок для парафії в Тиврові має велике значення з точки зору віри та релігії. Бо коли в цій церкві, присвяченій св. Архангелу Михаїлу, комуністичний режим влаштував фабрику з виробництва пластмаси, за словами свідків, фрески на стелі багато разів замальовували, але через деякий час образ св. Архангела Михаїла знову проявлявся і ставав видимим – що по-людськи незрозуміло. Тому сьогодні, коли храм відбудовується та реставрується, розпис заслуговує на оновлення як приклад Божого діяння, як знак віри, і стає живим свідком і прикладом для християн.

З допису Наталії Урсу у Facebook

Про автора

Ніна Соколовська editor

провідний фахівець навчальної лабораторії обчислювальної техніки №11