Мистецька зустріч із викладачами та студентами Хмельницького національного університету

АвторНіна Соколовська

Мистецька зустріч із викладачами та студентами Хмельницького національного університету

15 листопада у межах співпраці Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка та Хмельницького національного університету викладачі та студенти кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва разом із головою обласного осередку національної спілки майстрів народного мистецтва України Таїсією Стан відвідали мистецький корпус кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва К-ПНУ. Гостей зустріли та супроводжували кандидат мистецтвознавства, завідувач, доцент кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва Іван Підгурний та лаборант, асистент кафедри Володимир Бучковський.

Науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти побували у мистецьких авдиторіях університету, побачили творчі роботи, експоновані в інтер’єрах мистецького корпусу, викладачів, студентів та випускників. Під час зустрічі обмінялись відомостями про специфіку забезпечення навчання за відповідними ОПП, погодили розпочати пошук механізмів забезпечення можливостей реалізації академічної мобільності для здобувачів вищої освіти.

Асистент кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва К-ПНУ, член спілки народних майстрів України, член спілки дизайнерів України Ілля Лашко та випускниця К-ПНУ, викладач рисунку, живопису, художньої обробки тканин Наталія Лашко розповіли про унікальну техніку вишивки соломкою та авторську техніку вишивки текстильною соломкою, яким немає аналогів у всьому світі. Митці також продемонстрували свої творчі роботи.

Гості відвідали творчу майстерню імені Бориса Негоди, яка є навчально-освітньою базою, де проходять практичні заняття, майстеркласи тощо.

Сподіваємось на подальшу співпрацю!

Кафедра образотворчого і декоративно-прикладного
мистецтва та реставрації творів мистецтва

Про автора

Ніна Соколовська editor

провідний фахівець навчальної лабораторії обчислювальної техніки №11