«Емоційний розвиток дітей засобами інноваційних технологій і видів мистецтва»: майстерклас на педагогічному факультеті

АвторНіна Соколовська

«Емоційний розвиток дітей засобами інноваційних технологій і видів мистецтва»: майстерклас на педагогічному факультеті

26 жовтня 2023 року на педагогічному факультеті організували майстерклас для здобувачів вищої освіти на тему: «Емоційний розвиток дітей засобами інноваційних технологій і видів мистецтва».

Учасниками заходу були здобувачі вищої освіти кафедри теорії та методик дошкільної освіти К-ПНУ ім. І.Огієнка та майстер – талановитий співак, відомий подільський композитор, аранжувальник та режисер-постановник, музично-громадський діяч, член Національної музичної спілки, лауреат національних пісенних і композиторських конкурсів та фестивалів, автор більше 100 пісень, зокрема,  дитячих Віктор Николишин.

Побачити майстерклас мали можливість науково-педагогічні працівники Університету Огієнка, педагоги-практики: вихователі, музичні керівники, практичні психологи і соціальні педагоги, логопеди ЗДО міста Кам’янця-Подільського та Дунаєвеччини, а також учителі мистецтва загальноосвітніх шкіл.

Розпочався захід із представлення майстра ведучими Валерією ВишнеюАнжелою Шаршонь та інтерв’юванням кореспондентами Поліною ГергелійникВасилем Ткачуком.

Віктор Володимирович продемонстрував роботу над дубляжем дитячих мультфільмів, продемонстрував цікаві прийоми роботи з дітьми над постановкою голосу, «перевтілення» в героя під час виконання пісень.

У залі панувала атмосфера емоційного піднесення, комфорту і психологічного розвантаження. Майстер акцентував увагу присутніх на важливості засобів виразності, які мають особливе місце в музичному творі, а також надав слушні поради щодо правильного розучування пісень із дітьми.

Здобувачі вищої освіти Наталія МуральПоліна Гергелійник і Яна Полозун, виконуючи завдання майстра, усвідомили чого вартує досконалість і скільки зусиль потрібно докласти аби маленький глядач/слухач повірив у справжність мультиплікаційної історії, відчув усі відтінки характерів персонажів «Свинки Пеппи».

Також Віктор Володимирович поділився досвідом, як можна мультфільму закордонного виробництва надати національний (український) характер.

Особливе захоплення в присутніх викликала демонстрація роботи над піснею. Зокрема здобувачки вищої освіти Оля Бидюк та Яна Мала під керівництвом досвідченого майстра зуміли переконати присутніх у залі, що вони зухвалі Мухи-Цокотухи українського походження. Роксолана Полянська та Дана Мелемука довели усім, що вони справжні Леді-Рок.

Наприкінці Віктор Володимирович подарував присутнім хвилини насолоди його власним виконанням дитячих авторських пісень.

Завідувач кафедри теорії та методик дошкільної освіти Леся Галаманжук подякувала Віктору Володимировичу за проведення яскравого, емоційно-насиченого та повчального майстеркласу для здобувачів вищої освіти, а також висловила вдячність організаторам заходу – викладачам кафедри – Ірині Газіній та Галині Ватаманюк, колегам, які долучалися до організації – Мар’яні ГордійчукКатерині Демчик, безпосереднім учасникам-артистам майстеркласу.

Кафедра теорії та методик дошкільної освіти

Про автора

Ніна Соколовська editor

провідний фахівець навчальної лабораторії обчислювальної техніки №11