Науково-практичний семінар «Етнокультурна ідентичність студентської молоді в освітньому просторі: реалії сьогодення»

АвторНіна Соколовська

Науково-практичний семінар «Етнокультурна ідентичність студентської молоді в освітньому просторі: реалії сьогодення»

12 квітня 2023 року старшим викладачем кафедри теорії та методик дошкільної освіти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, кандидатом педагогічних наук Катериною Демчик було проведено науково-практичний семінар «Етнокультурна ідентичність студентської молоді в освітньому просторі: реалії сьогодення». Катерина Іванівна розповіла присутнім про писанкарство, давні та сучасні узори, композицію, вибір яйця, природні та штучні барвники й багато інших цікавих моментів. “Кожна писанка, – наголосила Катерина Іванівна, – твориться з любов’ю. Не маючи доброго настрою, не маючи внутрішнього спокою, бажання добра ближньому, писанки не напишеш”.
За гуцульською легендою, доки люди писатимуть писанки, доти злий нехрист буде ланцюгами прикутий до скелі і не зможе зійти до людей.
На відміну від крашанок писанки в їжу не вживають. Це обереги. Їх зберігають у святому кутку до наступного Великодня, а то і довше.
Усі, хто сьогодні побували на семінарі – майстер-класі, вдячні Катерині Демчик, справжньому фанату писанкарства, за можливість власноруч створити маленьке диво. І нехай наші писанки не відрізняються витонченістю стилю та довершеністю змісту, але цього року кожен учасник майстер-класу покладе до Великоднього кошика СВОЮ писанку!

З допису Мар’яни Гордійчук у Facebook

Про автора

Ніна Соколовська editor

провідний фахівець навчальної лабораторії обчислювальної техніки №11