Гостьова онлайн-лекція «Образ гетьмана Івана Мазепи в образотворчому і музичному мистецтві української діаспори»

АвторНіна Соколовська

Гостьова онлайн-лекція «Образ гетьмана Івана Мазепи в образотворчому і музичному мистецтві української діаспори»

3 квітня в межах вивчення дисципліни «Світова художня культура» була проведена гостьова онлайн-лекція з теми «Образ гетьмана Івана Мазепи в образотворчому і музичному мистецтві української діаспори».
Лекцію читала докторка мистецтвознавства, професорка кафедри методики музичного виховання та диригування Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ганна Василівна Карась.
На лекції були присутні студенти спеціальності Середня освіта (Музичне мистецтво) та 014 (Образотворче мистецтво) педагогічного факультету.
Під час лекції Г. В. Карась акцентувала увагу на ролі особистості гетьмана Івана Мазепи у становленні української державності; презентувала великий обсяг історичної, культурологічної, мистецтвознавчої інформації; розкрила особливості творчого трактування образу Івана Мазепи в музичному та образотворчому мистецтві, а також продемонструвала й проаналізувала кращі зразки творчості митців української діаспори, присвячені Івану Мазепі – героїчній постаті вітчизняної історії.
Дякуємо шановній лекторці за високу науковість, інформативну наповненість, оригінальність, патріотичну спрямованість викладених матеріалів, а також за майстерність і емоційність їх донесення до аудиторії здобувачів вищої освіти!

Кафедра музичного мистецтва

Про автора

Ніна Соколовська editor

провідний фахівець навчальної лабораторії обчислювальної техніки №11