Мистецька акція «Діти України за мир»

АвторНіна Соколовська

Мистецька акція «Діти України за мир»

31.05.2022 року в мистецькому корпусі КПНУ імені Івана Огієнка було людно, гамірно, лунали дитячі голоси, звучала музика. До Міжнародного дня захисту дітей викладачі та студенти організували та провели мистецьку акцію «Діти України за мир» (відповідальні за проведення доцентка Альона Боршуляк та викладачка Надія Лаврентьєва). У рамках цієї акції для дітей відбувся майстер-клас 3D аплікації під назвою «Дитяча мрія», його провели магістранти кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва Ірина Клим та Анастасія Рокочинська. У заході взяло понад 40 дітей та їх батьки.

З великим захопленням проходило заняття у музичній майстерні «Ми – українці» (заняття в оркестровому класі провели доценти Олена Аліксійчук та Тетяна Совік). Діти співали пісень, вчились акомпанувати на дитячих музичних інструментах. На завершення всі проспівали улюблену українську патріотичну народну пісню «Червона калина» та «Стефанію» з репертуару Kalush Orchestra. Всі маленькі «артисти» уявили, що вони на «Євробаченні», і, після заняття в музичній майстерні, з піднесеним настроєм перейшли у хоровий клас на концерт української музики. У концерті взяли участь діти викладачів кафедри (Алевтина Боршуляк, Анастасія Лаврентьєва, Андрій Пухальський, Валерія Янковська), студенти спеціальності «Музичне мистецтво» (Олександра Алексєєва, Дана Гуменюк, Андрій Дейнека, Михайлина Білюк, Софія Прокопова, Катерина Струк, Анастасія Шкварська), викладачі кафедри (Альона Боршуляк, Надія Лаврентьєва, Світлана Чайка); ведучі концерту – Анастасія Лавретьєва та Георгій Торяник.

Діти, їх батьки, всі учасники мистецького заходу отримали багато позитивних емоцій. Викладачі кафедри отримали від гостей слова вдячності та схвальні відгуки про проведений захід.

З допису кафедри музичного мистецтва у Facebook

Про автора

Ніна Соколовська editor

провідний фахівець навчальної лабораторії обчислювальної техніки №11