Вітаємо Юрія-Георгія Дмитриєвського!

АвторНіна Соколовська

Вітаємо Юрія-Георгія Дмитриєвського!

Магістрант педагогічного факультету Юрій-Георгій Дмитриєвський (група ОМх1-М20) отримав сертифікат про закінчення курсу навчання за програмою “Теоретичне і практичне навчання тренера школи Соробан”. Щиро вітаємо і бажаємо успіхів!

Що таке Соробан і чому він потрібен дитині?
Соробан – унікальна методика усного рахунку, яка важлива для розвитку інтелектуальних і розумових здібностей дитини. Її основа – вдосконалена японська система рахування на рахівницях абак. Мета Сорбану – синхронний розвиток лівої і правої півкулі мозку, образного мислення, зорової пам’яті, концентрації уваги, розумових здібностей та інтелекту. До того ж, швидкий арифметичний рахунок – це найкращий спосіб, тренажер – для досягнення важливої мети.

Кожен, хто не прогулював у старших класах біологію, знає, що мозок має дві півкулі – ліву та праву. Ліва відповідає за логіку, точні математичні розрахунки, дії із пам’яттю, а також за сприйняття і розпізнавання. Вона ж розбирає отриману інформацію на деталі, аналізує і класифікує її, та повністю розвивається вже до трьох років. Права несе відповідальність за просторове й образне мислення, візуалізацію, сприйняття музики та за емоції. А для повноцінного розвитку людини обидві півкулі головного мозку повинні працювати гармонійно.

Що для цього потрібно?
Уявіть наш мозок великим піаніно, клавіші – відділами мозку із різними функціями, а створену мелодію – розвинутою особистістю. Так ось, для того, щоб створити мелодію, потрібно грати, натискуючи на клавіші, і при цьому натискувати правильно! Щоб грати цю мелодію добре, необхідні тренування. І чим більше тренувань, тим краща музика. І самим головним тут є те, що найяскравіша музика буде тоді, коли використовуються при грі всі клавіші.

Таке ж відбувається і з нашим мозком: чим більше ми стимулюємо різні ділянки мозку у дитинстві, тим більше створюється зв’язків між нейронами, тим краще будуть взаємодіяти між собою півкулі, і тим розвинутіша буде людина.

Методика Усного рахування Соробан розроблена таким чином, що наше піаніно грає на повну силу, використовуючи всі віртуозні сполучення клавіш для створення неймовірно красивої мелодії. Програма розроблена з таким розрахунком, щоб як можна частіше й повноцінно використовувати та стимулювати всі відділи обох півкуль.

Теперішня система освіти більше розвиває ліву півкулю, що призводить до того, що діти у більшості випадків мислять стереотипно, оперуючи набутими знаннями та правилами. А ось справжніми творчими проривами, блискучими інтуїтивними осяяннями ми зобов’язані правій півкулі мозку. І саме заняття за методикою Соробан сприяють гармонійній роботі, коли дитина активно користується всім набором навичок обох півкуль.

Інформація з допису Наталії Урсу у Facebook та сайта: https://soroban.ua/

 

Про автора

Ніна Соколовська editor

провідний фахівець навчальної лабораторії обчислювальної техніки №11