«Зберігаємо і захищаємо все те, що маємо»: студенти кафедри теорії та методик дошкільної освіти відвідали еколого-натуралістичний відділ

АвторНіна Соколовська

«Зберігаємо і захищаємо все те, що маємо»: студенти кафедри теорії та методик дошкільної освіти відвідали еколого-натуралістичний відділ

12 вересня здобувачі вищої освіти К-ПНУ спеціальності Дошкільна освіта відвідали еколого-натуралістичний відділ Кам’янець-Подільського позашкільного навчально-виховного об’єднання (директор Наталія Ілаш).

Під час зустрічі обговорили одне з питань концепції сталого розвитку – «Раціональне й ефективне використання ресурсів, шляхи реалізації цілей сталого розвитку». Методист еколого-натуралістичного відділу Оксана Богомолова розповіла про значущість сталого розвитку як для порятунку планети, так і порятунку кожного українця, про те, що збереження людства та умов існування для нього (екосистем і біосфери) – болюча проблема не лише окремих організацій світу, а й обов’язковий складник освіти на всіх її рівнях, починаючи з дошкільної. Серед шляхів реалізації ідей сталого розвитку було визначено: цифрове прибирання, колективне прибирання на території установ, формування національної мапи пунктів прийому вторинної сировини, сортування вторинної сировини та відправка на переробку, самостійне виготовлення різних речей із вторинної сировини тощо.

Оскільки еколого-натуралістичний відділ є координаційним центром із питань впровадження освіти сталого розвитку в місті, то учасникам зустрічі запропонували долучитися до Всесвітнього дня прибирання, який проводиться щорічно в 3 суботу вересня (цьогоріч 20 вересня) під гаслом «Зробимо Україну чистою разом!», на що було отримано позитивний відгук. Мета цього заходу – формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання.

Також студентам провели цікаву пізнавальну екскурсію зоопарком і прилеглою територією. 

Дякуємо працівникам еколого-натуралістичного центру за їхню безмежну любов і турботу про друзів наших менших, щире бажання виховати цю любов у наступних поколінь. Це було пізнавально, повчально і дивовижно!

Кафедра теорії та методик дошкільної освіти

Про автора

Ніна Соколовська editor

провідний фахівець навчальної лабораторії обчислювальної техніки №11