Вручення сертифікатів слухачам програми «Створення інклюзивного середовища в закладі дошкільної освіти»

АвторНіна Соколовська

Вручення сертифікатів слухачам програми «Створення інклюзивного середовища в закладі дошкільної освіти»

Протягом квітня-травня 2024 року в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка реалізовувалась сертифікатна програма «Створення інклюзивного середовища в закладі дошкільної освіти». Вона об’єднала 20 слухачів, як науково-педагогічних працівників Університету Огієнка, так і зовнішніх слухачів.

Програма розроблена кафедрою спеціальної та інклюзивної освіти. Заняття в офлайновій формі провели доктор педагогічних наук, професор Світлана Миронова та кандидат психологічних наук, доцент Мар’яна Буйняк.

Слухачі програми вдосконалили свою фахову і методичну підготовку фахівців до роботи в закладах дошкільної освіти з інклюзивним навчанням. Результатом проходження сертифікатної програми є готовність учасників бути здатним реалізовувати індивідуальний підхід у вихованні та навчанні дошкільників з різними категоріями освітніх потреб; взаємодіяти на засадах партнерства з дошкільниками з ООП; створювати інклюзивне середовище в ЗДО, сприятливе для дітей з ООП; залучати батьків дітей з ООП до співпраці з фахівцями інклюзивного ЗДО, взаємодіяти з ними на засадах партнерства; мати навички взаємодії на засадах партнерства з усіма членами команди психолого-педагогічного супроводу інклюзивного ЗДО.

Відділ фандрайзингу

Про автора

Ніна Соколовська editor

провідний фахівець навчальної лабораторії обчислювальної техніки №11