Архів за місяць 31.05.2024

АвторНіна Соколовська

Круглий стіл «Академічна доброчесність – основа якості вищої освіти»

30 травня 2024 року завідувачка сектору читального залу педагогічного факультету Тамара СОЛОГУБ провела круглий стіл на тему «Академічна доброчесність – основа якості вищої освіти» із здобувачами першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальності «Дошкільна освіта», науково-педагогічними працівниками кафедри теорії та методик дошкільної освіти.
Учасників круглого столу було ознайомлено з фундаментальними цінностями, особливостями забезпечення та видами порушень академічної доброчесності, практикою використання плагіату в студентському середовищі тощо. У ході захопливої дискусії спікером здійснено акцент на специфіці дотримання академічної доброчесності здобувачами освіти. Захід пройшов у позитивній, доброзичливій атмосфері.
Також Тамарою Володимирівною в читальному залі підготовлено виставку «Науковий доробок викладачів педагогічного факультету», переглядаючи яку здобувачі вищої освіти мають змогу ознайомитись із зразками дотримання академічної доброчесності в друкованих працях.

Кафедра теорії та методик дошкільної освіти

 

АвторНіна Соколовська

Участь здобувачів вищої освіти в V Всеукраїнському конкурсі наукових робіт для студентської молоді «Здорова дитина – здорова нація»

Упродовж 2023-2024 навчального року здобувачки вищої освіти спеціальності 013 Початкова освіта К-ПНУ Ірина Кашина і Юлія Ярова взяли участь у V Всеукраїнському конкурсі наукових робіт для студентської молоді «Здорова дитина – здорова нація», організатором якого є Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка.

Студентки здійснювали наукове дослідження в сфері здоров’я та фізичної культури молодших школярів. Керівник науково-дослідної роботи – старший викладач кафедри теорії та методик початкової освіти Ірина Дорож.

Вийшовши в ІІ тур конкурсу, Ірина та Юлія презентували наукову роботу в межах підсумкової науково-практичної конференції на тему «Проєктування здоров’язбережувального середовища в початковій школі. Робота отримала високу оцінку журі та нагороджена дипломом III ступеня. Їхнє дослідження відзначається актуальністю та  інноваційністю, спрямованою на формування здорового способу життя серед учнів початкової школи.

Ірина та Юлія досягли вагомих успіхів серед студентів-науковців. Вітаємо наших талановитих здобувачок вищої освіти із цим визначним досягненням і бажаємо подальших успіхів у науковій діяльності, професійному зростанні! Ваші досягнення є гордістю університету та вагомим внеском у розвиток національної освіти.

Відгук про конкурс:

«Надзвичайно задоволені участю в конкурсі, організація якого продумана до деталей! За це безмежна вдячність організаторам! Щира подяка членам журі, за об’єктивні оцінки наших конкурсних робіт! Повага до усіх наукових керівників та учасників за якісну й гідну конкуренцію!
Усім бажаємо нових наукових здобутків, які прославлятимуть Україну та підніматимуть її 
вищий науковий рівень!».

Кафедра теорії та методик початкової освіти

АвторНіна Соколовська

Олександра Гаваза – лауреат ІІ ступеня Міжнародного дистанційного конкурсу вокального мистецтва “Вокальні універсалії 2024”

Щиро вітаємо Олександру Гавазу, студентку І курсу спеціальності Середня освіта (Музичне мистецтво), яка здобула диплом лауреата ІІ ступеня Міжнародного дистанційного конкурсу вокального мистецтва “Вокальні універсалії 2024” у номінації “Естрадний спів” (викладач – доцент Олена Прядко). Конкурс проводився кафедрою вокально-хорової підготовки, теорії та методики музичної освіти ім. В.Газінського Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського.

Бажаємо нових творчих успіхів!

Кафедра музичного мистецтва

АвторНіна Соколовська

Вітаємо Богдану Данілову і вокальний гурток «Калиновий водограй» з перемогою!

Вітаємо студентку ІІ курсу спеціальності «Музичне мистецтво» Богдану Данілову, яка організувала роботу вокального гуртка «Калиновий водограй» у закладі дошкільної освіти №19 «Калинка», учасники якого під її керівництвом стали переможцями (перша премія) Всеукраїнського багатожанрового вокального конкурсу мистецтв.

Богдана активна у науковій роботі, мистецькому житті кафедри музичного мистецтва, тож бажаємо їй успіхів у навчанні та роботі!

Кафедра музичного мистецтва

АвторНіна Соколовська

Анастасія Шкварська гідно представила університет на фестивалі-огляді в рамках культурно-мистецького проєкту «Шевченко 4.5.0.»

21 травня в Хмельницькому обласному театрі імені М.Старицького відбувся заключний концерт фестивалю-огляду в рамках культурно-мистецького проєкту «Шевченко 4.5.0.», присвячений 210 річниці від дня народження Кобзаря.
Наш університет гідно представила студентка IV курсу спеціальності “Музичне мистецтво” Анастасія Шкварська (клас вокалу проф. М.Печенюк). У її виконанні прозвучав твір М.Штогаренка “Якби мені черевики”, за що вдячна публіка нагородила її гучними оплесками та вигуками “Браво!”.
Вітаємо фіналістку та її наставницю! Бажаємо нових творчих успіхів!

АвторНіна Соколовська

Аспіранта педагогічного факультету Юрія ЯМПОЛЯ нагороджено грамотою

23 травня 2024 року відбулося засідання вченої ради педагогічного факультету, під час якого декан, голова вченої ради Віктор ЛАБУНЕЦЬ вручив здобувачу 2 курсу освітньо-наукового рівня вищої освіти за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки Юрію ЯМПОЛЮ грамоту від ректорату Кам’янець-Подільського університету імені Івана Огієнка за особливі досягення у науково-дослідній діяльності та до Дня науки.

Бажаємо Юрію нових наукових звершень та успішного здобуття наукового ступеня доктора філософії!

АвторНіна Соколовська

Вручення сертифікатів слухачам програми «Створення інклюзивного середовища в закладі дошкільної освіти»

Протягом квітня-травня 2024 року в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка реалізовувалась сертифікатна програма «Створення інклюзивного середовища в закладі дошкільної освіти». Вона об’єднала 20 слухачів, як науково-педагогічних працівників Університету Огієнка, так і зовнішніх слухачів.

Програма розроблена кафедрою спеціальної та інклюзивної освіти. Заняття в офлайновій формі провели доктор педагогічних наук, професор Світлана Миронова та кандидат психологічних наук, доцент Мар’яна Буйняк.

Слухачі програми вдосконалили свою фахову і методичну підготовку фахівців до роботи в закладах дошкільної освіти з інклюзивним навчанням. Результатом проходження сертифікатної програми є готовність учасників бути здатним реалізовувати індивідуальний підхід у вихованні та навчанні дошкільників з різними категоріями освітніх потреб; взаємодіяти на засадах партнерства з дошкільниками з ООП; створювати інклюзивне середовище в ЗДО, сприятливе для дітей з ООП; залучати батьків дітей з ООП до співпраці з фахівцями інклюзивного ЗДО, взаємодіяти з ними на засадах партнерства; мати навички взаємодії на засадах партнерства з усіма членами команди психолого-педагогічного супроводу інклюзивного ЗДО.

Відділ фандрайзингу

АвторНіна Соколовська

«Прийшли, заспівали, перемогли»: відбулося урочисте відкриття виставки

20 травня в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка відбулося урочисте відкриття виставки «Прийшли, заспівали, перемогли», присвяченої історії міжнародного тріумфу «Щедрика» Миколи Леонтовича, світових гастролей Української Республіканської Капели під орудою Олександра Кошиця. Мандрівна виставка здійснюється за підтримки Посольства США в Україні. Авторка проєкту – Тіна Пересунько, дослідниця історії інтернаціоналізації «Щедрика» та культурної дипломатії України, наукова співробітниця Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. Грушевського НАН України, засновниця Інституту М. Леонтовича.

Подія є знаковою для університету, бо саме тут із 17 лютого до 05 березня 1919 року відбувалися репетиції Української Республіканської Капели, саме з Кам’янця-Подільського 105 років тому виїхала Капела в закордонне турне з дипломатичною місією.

Із вітальним словом звернулися: доктор педагогічних наук, професор, проректор з наукової роботи К-ПНУ Світлана Миронова; доктор педагогічних наук, професор, декан педагогічного факультету Віктор Лабунець; кандидат мистецтвознавства, доцент, в.о. завідувача кафедри музичного мистецтва Альона Боршуляк; кам’янчанин-колекціонер, член Кам’янець-Подільського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, автор і куратор проєкту «Кам’янецькі ноти і крила ”Щедрика”» Анатолій Паладійчук; голова Кам’янець-Подільського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Славко Полятинчук.

Окрасою заходу став виступ Народної хорової капели «Мелос» К-ПНУ – художній керівник і диригент, кандидат педагогічних наук, доцент Любов Мартинюк. У виконанні капели прозвучали твори: «Щедрик» М. Леонтовича; українська народна пісня «Ой, з-за гори кам’яної» в опрацюванні М. Леонтовича; музика Миколи Лисенка, слова Олександра Кониського Молитва за Україну «Боже великий, єдиний».

Авторка проєкту передала до фондів бібліотеки Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка примірники своєї нової книжки «Щедрик».

Присутні з цікавістю прослухали звучання раритетної платівки з унікальним понад сторічним  записом «Щедрика»  у виконанні Республіканської капели, ознайомились із блискучою інтерпретацією капелянами української щедрівки. Запис відтворили на грамофоні The VictorVictrola VV-VI виробництва США (1922 рік, з приватної колекції Анатолія Паладійчука).

Щиро дякуємо Тіні Пересунько та всім, хто завітав на захід!

Виставка експонуватиметься в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка з 20 до 24 травня 2024 року, запрошуємо всіх охочих до перегляду.

Кафедра музичного мистецтва

АвторНіна Соколовська

Студенти кафедри музичного мистецтва Університету Огієнка долучилися до проєкту «З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ»

17 травня студенти спеціальності Середня освіта (Музичне мистецтво) Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка долучились до проєкту «З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ», організованого Кам’янець-Подільською дитячою музичною школою імені Ф. Ганіцького, що відбувся в межах відзначення Дня міста 2024 в Міському Будинку культури.

Мистецький проєкт об’єднав піаністів та вокалістів – учнів, студентів і викладачів мистецьких закладів міста. Усі із задоволенням прослухали фортепіанні твори українських композиторів.

Огієнковий університет на високому професійному рівні представили: Тетяна Пупен (клас викладача Надії Лаврентьєвої) з твором М. Скорика «Коломийка» з циклу «В Карпатах» та Дана Суханова, концертмейстер Катерина Чепела (клас доцентів Олени Прядко і Жанни Карташової) з українською народною піснею в обробці Л. Кауфмана «Ой не світи місяченьку».

Дякуємо організаторам, виконавцям і викладачам за подаровані емоції та творче спілкування!

Кафедра музичного мистецтва