Ми горді тим, що українці

АвторНіна Соколовська

Ми горді тим, що українці

Саме під таким девізом 10 жовтня 2019 року був проведений кафедрою теорії та методик початкової освіти (завідувач – Гудима Наталія Василівна, кандидат філологічних наук, доцент) культурно-просвітницький захід «Під Покровом Богородиці», який підготували студенти 3-го курсу педагогічного факультету (групи РО1-В17, РО2-В17).

14 жовтня – великий і багатий на свята день. В Україні свято Покрова Пресвятої Богородиці має особливе пошанування і належить до найприкметніших календарних свят. З 1999 року – це ще й День українського козацтва, а з 2014 р. – День захисника України.

Вірші, календарно-обрядові пісні та відеофільм допомогли поринути  в історію виникнення свята Покрова Богородиці. А багатовіковий досвід наших предків, «підказки» оточуючого світу розкрили прикмети цього дня.

Також під час заходу вшанували сильну половину людства – козаків, чоловіків, батьків і синів. Поетична форма віршів, мелодика пісень та білосніжні квіти передали любов і повагу до найрідніших людей – татусів.

На святі були присутні батьки студентів Мазуряк Ангеліни (Юрій Михайлович та Оксана Михайлівна з Чернівецької області), Довганюк Тетяни (Володимир Романович та Галина Степанівна з Івано-Франківської обл.) та Дерев’янко Ольги (Віталій Іванович та Галина Миколаївна з Чернівецької обл.).

Не забули й про жінок, оскільки Богородиця є покровителькою жіночої, а особливо дівочої долі, а Покрова – найблагодатніша пора для сватання, одруження та весільних гулянь. Театралізовані гумористичні вистави відтворили особливості сватання в минулому та сучасне. Головну роль у виставах майстерно виконав студент 2-го курсу фізико-математичного факультету Аспазій Рисюк.

Славна історія України, багата культура, оригінальні та своєрідні традиції, дзвінкі й чудові вірші та пісні, граційно-вишукані танці, яскрава гра талановитих акторів пробудили в учасників свята найкращі почуття, міцну непорушну любов до України. Взаємодія викладачів, батьків та студентів створила атмосферу родинного затишку. Усі відчули себе щасливими та натхненними, бо ми – українці!

Переглянути більше фото в галереї

Л.М. Московчук, кандидат педагогічних наук,
ст.викладач кафедри теорії та методик початкової освіти

Про автора

Ніна Соколовська editor

провідний фахівець навчальної лабораторії обчислювальної техніки №11