Архів за місяць 29.03.2021

АвторНіна Соколовська

Педагогічний івент «Сучасні підходи. Прогресивні ідеї. Модерні практики»

25-26 березня 2021 року у віртуальному просторі освітнього івенту плідно співпрацювали викладачі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка та 189 представників фахових спільнот закладів освіти Дунаєвецької міської ради.

Детальніше – на сайті газети “Студентський меридіан”.

Кафедра теорії та методик дошкільної освіти про педагогічний івент: перейти на сайт кафедри.

АвторНіна Соколовська

Вітаємо з перемогою у І етапі Всеукраїнського конкурсу естрадної пісні імені Миколи Мозгового “Грай, музико моя”!

Вітаємо студентів спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) Діану Гончар (клас доцента Ситник Т.М.), Андрія Дейнеку (клас викладача Пухальського Т.Д.), Вікторію Зернюк (клас викладача Пухальського Т.Д.), Каріну Рубановську (клас доцента Мартинюк Л.В.), Івана Прокопчука (клас доцента Ситник Т.М.) з перемогою у І етапі Всеукраїнського конкурсу естрадної пісні імені Миколи Мозгового “ГРАЙ, МУЗИКО МОЯ”. Бажаємо подальших творчих успіхів та перемоги у другому турі конкурсу!

З допису кафедри музичного мистецтва у Facebook

АвторНіна Соколовська

Вітаємо з перемогою на “MusicUniFest-2021”!

11-12 березня 2021 року на кафедрі музичного мистецтва відбувся IV Всеукраїнський музичний конкурс «MUSICUNIFEST-2021». Цього року конкурс проходив у дистанційній формі, але зміг об’єднати майже 100 учасників із десяти регіонів України.

Гран-прі цьогорічного конкурсу отримали:

Євгеній Кандирал (м. Хмельницький)  – вокаліст дитячої музичної школи-студії при Хмельницькому музичному коледжі ім. В.І. Заремби. Інструментальний жанр – труба, 1 вікова категорія, клас викладача Кашперського Володимира Петровича, концертмейстер Герасимюк Аркадій Миколайович.

Дитячий хор “Choralle” (м. Славута) мистецької школи “Славутська школа мистецтв”. Номінація «Хори», 1 вікова категорія, керівник – Скрипнюк Людмила Василівна, концертмейстер Михальчук Леся Володимирівна.

Вітаємо студентку спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) Юлію Маслюк (група ММ1-М20, клас доцента Мартинюк Л.В.) з перемогою на IV Всеукраїнському музичному фестивалі-конкурсі “MusicUniFest-2021” та здобуттям Лауреата IІ ступеня (номінація “Естрадний спів”).
Бажаємо подальших творчих звершень!

З допису кафедри музичного мистецтва у Facebook

АвторНіна Соколовська

Вітаємо з перемогою на “MusicUniFest-2021”!

Вітаємо студентів спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) Вікторію Зернюк та Андрія Дейнеку (клас викладача Пухальського Т.Д.) з перемогою на IV Всеукраїнському музичному фестивалі-конкурсі “MusicUniFest-2021” та здобуттям Лауреата IІ ступеня (номінація “Естрадний спів – АНСАМБЛІ”).
Бажаємо подальших творчих перемог!

З допису кафедри музичного мистецтва у Facebook

АвторНіна Соколовська

Студенти педагогічного факультету на практиці (фотогалерея)

Шановні студенти!
Фотогалерея відкрита для нових фотографій.
Надсилайте на ел. адресу деканату: dec_pedfac@kpnu.edu.ua).

« of 3 »
АвторНіна Соколовська

Онлайн семінар “Сучасні освітні тенденції у початковій школі”

25 березня 2021 року науково-педагогічні працівники кафедри теорії та методик початкової освіти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Гудима Н.В., Довгань О.С., Бахмат Н.В., Мєлєкєсцева Н.В. провели онлайн семінар “Сучасні освітні тенденції у початковій школі”.

Детальніше – на сайті кафедри теорії та методик початкової освіти

АвторНіна Соколовська

Збірки творів Сергія Боднара у дарунок книгозбірні педагогічного факультету

18 березня на педагогічному факультеті Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбулася зустріч з місцевим дитячим письменником, талановитим художником, вчителем образотворчого мистецтва, ілюстратором низки розмальовок, казкарем та фантазером – Сергієм Боднаром.

Модератор заходу – кафедра теорії та методик початкової освіти (Гудима Н. В., завідувач). На зустріч завітали здобувачі вищої освіти, науково-педагогічні працівники кафедри, декан факультету та завідувач сектору читальної зали педагогічного факультету.

Під час пізнавальної і цікавої бесіди письменник Сергій Боднар розповів чимало цікавинок про себе та про свої книги, на створення яких його надихає спілкування з дітьми, його учнями та вихованцями.

Захід пройшов у дуже гарній атмосфері щирості, тепла і затишку.

На згадку про зустріч відбулися традиційні фото- та автограф-сесії, лунали найкращі побажання молодому письменнику. Студенти педагогічного факультету подарували чотири збірки творів Сергія Боднара у книгозбірню педагогічного факультету, а саме:

  1. Боднар С. Лицар Сірожка з ордену курдупликів : пригодницька повість-легенда для дітей молодшого та середнього шкільного віку / Сергій Боднар. – Кам’янець-Подільський : Рута, 2013. – 40 с.

«Лицар Сірожка з ордену курдупликів» – історія про хлопчика, який мріяв стати лицарем, наповнена карколомними пригодами, цікавими подвигами і неприборканою фантазією, які супроводжують увесь твір. У казці є все: дракони, красуні і порятунок цілого міста, а також головний герой, котрий мандрує на туманному конику-хмаринці Цьопці.

  1. Боднар С. Лицар Сірожка та Сніговий Карлик : пригодницька повість-легенда для дітей молодшого та середнього шкільного віку / Сергій Боднар. – Кам’янець-Подільський : Рута, 2015. – 52 с.

Маленький непосида та неймовірний вигадник Сірожка не може й дня прожити без карколомних пригод. Але хіба це дивина для лицаря? Особливо, якщо навколо стільки всього цікавого. А ще ж на Сірожку та його послідовників, яких, до речі, суттєво побільшало, постійно чатують всілякі несподіванки – як приємні, так і не дуже. У другій частині «Лицаря Сірожки…» допитливий маленький читач дізнається про те, як вступити до ордену, про висячі сади курдупликів, дощ із полуниці, легенду про сонечко, що на Ратуші, та багато іншого. Проте справжнісіньким випробуванням для маленьких лицарів стане битва з підступним Сніговим Карликом, який намагатиметься перетворити наш Кам’янець-Подільський у крижане місто.

Це цікава і захоплююча пригодницька повість-легенда від знаменитого кам’янецького письменника та художника Сергія Боднара з барвистими авторськими ілюстраціями.

  1. Боднар С. Лицар Сірожка та залізна корова : пригодницька повість-легенда для дітей молодшого та середнього шкільного віку / Сергій Боднар. – Кам’янець-Подільський : Рута, 2016. – 72 с.

«Лицар Сірожка і Залізна Корова» Сергія Боднара – третя частина пригод маленького лицаря. Пригоди лицаря Сірожки тривають. Разом із хмаро-псом Цьопкою, Марисею та своїми найкращими товаришами-курдупликами він потрапить у вир нових захопливих пригод. День друзів, який розпочали святкувати головні герої, не віщував біди, але небезпека, що причаїлася, вже чекала слушної нагоди…

Усі події в книжечці розгортаються в древньому Кам’янці-Подільському, або місті над Смотричем чи Квітці на камені, як його ще називають.

  1. Боднар С. Лицар Сірожка та Чорний лицар : пригодницька повість-легенда для дітей молодшого та середнього шкільного віку / Сергій Боднар. – Кам’янець-Подільський : Рута, 2018. – 96 с.

«Лицар Сірожка та Чорний лицар» – четверта частина пригод лицаря з ордену курдупликів Сірожки. Письменник Соргій Боднар і цього разу не дасть вам занудьгувати, адже малюки завжди знайдуть пригоди на свої голови. Головний герой курдуплик Кам’янця-Подільського спробує дізнатися історію двох дивовижних страусенят Тосі та Зосі, вперше запрошуватиме на побачення свою даму серця, шукатиме, хто ж загубив величезну парасольку біля Лебединого озера і допомагатиме розвиватися музичному таланту велетня Містоблуда. І якщо ви гадаєте, що обійдеться без поєдинків з поганцями, то ви дуже помиляєтеся…

«Лицар Сірожка та Чорний лицар» – це чудова та повчальна книжка. Вона вчить бути хоробрими, цінувати любов і дружбу понад усе, ніколи не здаватися і переборювати свої страхи.

Дитячі книжки Сергія Боднара наразі надзвичайно актуальні. У складний час, в який ми живемо, наші діти потребують віри в те, що добро завжди перемагає зло. Своїми книгами автор популяризує наш Кам’янець-Подільський, розвиває літературний туризм та прививає дітям любов до рідного міста!

Висловлюємо щиру подяку здобувачам вищої освіти за передані до бібліотечного фонду видання.

Запрошуємо всіх охочих долучитися до акції «Подаруй бібліотеці книгу!». Можливо, саме Ваша книга стане комусь у пригоді: спонукає замислитись, чи дасть пораду, а може просто стане гарним співрозмовником, чи додасть гармонії у життя.

Колектив читального залу педагогічного факультету впевнений, що подаровані книги знайдуть своїх читачів та будуть їм корисними, сприятимуть освіті, справі виховання підростаючого покоління, відродженню культури та духовному зростанню. Віримо, що добрі справи завжди повертаються добром!

Т. В. Сологуб,
завідувач сектору читального залу педагогічного факультету

АвторНіна Соколовська

Студенти звітували про результати проходження практики

19 березня 2021 року студенти 4 курсу спеціальності «Дошкільна освіта» звітували про результати проходження виробничої педагогічної практики в групах старшого дошкільного віку. Базами практик стали заклади дошкільної освіти міста Кам’янця-Подільського –  ЗДО №8 «Колосок», ЗДО № 17 «Світлячок», ЗДО №16 «Айболить» і ЗДО  № 23 «Лелека».

Детальніше – на сайті кафедри теорії та методик дошкільної освіти